Головна » Статті » Новини

20 листопада - Всесвітній день дитини

Саме в цей день – 20 листопада в 1989 році була прийнята Конвенція ООН про права кожної дитини. Зазвичай сьогодні у всьому світі привертається особлива увага громадськості щодо заходів, які забезпечують дітям захист, добробут та щасливе дитинство. З нагоди Всесвітнього дня дитини для малечі влаштовують яскраві свята з конкурсами та подарунками. На урочистих заходах лунають тези Конвенції, які нагадують дорослим, що кожна дитина – це маленька особистість, права якої ми повинні поважати. 

Згідно з Конвенцією ООН кожна дитина має право на: 

  • ім’я та громадянство;
  • освіту; 
  • здоров’я;
  • належну медичну допомогу. 

Непохитне право дитини – зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Також вона має право висловлювати власну думку та бути почутою. Підростаючи, юні громадяни мають право дедалі більше бути залученими у життя суспільства. 

Шановні дорослі, щодня даруйте дітям обійми та посмішки, забезпечуйте захист та допомогу. Зичте своїм синочкам та донечкам стільки любові, скільки не передбачає Конвенція ООН. Адже їхні маленькі серця потребують нашої щоденної підтримки та нескінченної любові.

Пам’ятаймо, що зараз росте нове покоління українців – сильних, мудрих, розумних та креативних людей, які не тільки розбудують сучасну Україну, а й матимуть вагомий вплив на всесвітній розвиток.

 
Категорія: Новини | Додав: Nataliya_Tsovma91 (20/11/2022)
Переглядів: 52 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar